Bartolini Makaron wałkowany 2-jajeczny krajanka gruba 400 g
towar niedostępny
Opis
Składniki
Wartości odżywcze
w 100 g ugotowanego produktu | |
---|---|
Wartość energetyczna | 596 kJ (141 kcal) |
Tłuszcz | 0,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 28 g |
w tym cukry | <0,5 g |
Błonnik | 1,6 g |
Białko | 5,1 g |
Sól | 0,0 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 596 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 141 | ||
Tłuszcz (g) | 0.7 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.2 | ||
Węglowodany (g) | 28 | ||
w tym cukry (g) | <0.5 | ||
Błonnik (g) | 1.6 | ||
Białko (g) | 5.1 | ||
Sól (g) | 0 |
Opis produktu
Marka
Bartolini
Cechy
teraz w nowym opakowaniu
ze świeżych jaj wybijanych ręcznie jaja z polskich ferm
tradycyjna domowa receptura
Wybieram Polskie Produkty
naturalny kolor bez dodatku kurkumy
Marka standaryzowana
Marka - Bartolini
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron dwujajeczny
Marketing
Nazwa firmy
P.P.H „TABIT" Sp. z o.o.
Adres firmy
ul. Kołłątaja 44,
05-402 Otwock
Opis produktu
Bartolini Tradycja
Bartolini Tradycja to seria makaronów inspirowana polską tradycją kulinarną.
Ich skład oraz rzemieślnicze metody wytwarzania nawiązują do receptur stosowanych od lat na ziemiach polskich. Ich lekko chropowata powierzchnia charakteryzująca również makarony wyrabiane własnoręcznie w domowym zaciszu, to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten doskonale chłonie sosy i zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się i znacznie zwiększa swą objętość po ugotowaniu.
Makaron ten nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy. Jego naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda i świeże jaja z lokalnej fermy wybijane przez nas każdego dnia.
O producencie
Firma Rodzinna
Dodatkowe informacje
Ciekawe informacje i inspirujące przepisy znajdziesz na:
facebook/bartolini.makarony
instagram/bartolini_pasta
www.bartolini.com.pl
Zastrzeżono w U.P.R. R.200284
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Jaja - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Instrukcje dotyczące przyrządzenia
Gotować we wrzątku - Od temperatury otoczenia
4-5 min - krajanka cienka
5-6 min - krajanka średnia i gruba
8-10 min - tagiatelle
9-11 min - pappardelle
(100 g makaronu na 1 l osolonej wody)
Bartolini radzi nie przelewać makaronu zimną wodą - najlepiej smakuje na ciepło :)
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
400g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 400
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 5 - PP
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
299 | 219 | 53 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Waga
Waga brutto - 414
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 299
Szerokość - 219
Głębokość - 53
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Obsługa klienta
Adres producenta
P.P.H „TABIT" Sp. z o.o.
ul. Kołłątaja 44,
05-402 Otwock
Produkcja
ul. Boryszewska 8,
05-462 Wiązowna
tel. +48 22 4982802
tel/fax +48 22 7890633
biuro@bartolini.com.pl
Adres zwrotny
P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o.
ul. Kołłątaja 44,
05-402 Otwock
tel. +48 22 4982802
tel/fax +48 22 7890633
biuro@bartolini.com.pl
Telefon kontaktowy
+48 22 4982802
+48 22 7890633
Numer fax
+48 22 7890633
Email kontaktowy
biuro@bartolini.com.pl
Rozszerzone dane
Języki na opakowaniu
- angielski
- niemiecki
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Makaron wałkowany 2-jajeczny
Wariant - krajanka gruba
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.