Delecta Krówka Ciasto w proszku 530 g
towar niedostępny
Opis
Składniki
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać jaja i soję.Wartości odżywcze
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu Na 100 g | Na porcję 67 g | %RWS* na porcję 67 g | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1190 kJ | 798 kJ | 10% |
Wartość energetyczna | 284 kcal | 190 kcal | |
Tłuszcz | 13,2 g | 8,9 g | 13% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,3 g | 2,9 g | 14% |
Węglowodany | 37 g | 25 g | 9% |
w tym cukry | 22 g | 15 g | 17% |
Białko | 4,4 g | 3,0 g | 6% |
Sól | 0,51 g | 0,34 g | 6% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) | |||
Wartości odżywcze liczone ze wszystkimi składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tł., margaryną 80% tł. i migdałami). | |||
ok. 1340 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji) |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | Na porcję 67 g | ||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1190 | 798 | |
Wartość energetyczna (kcal) | 284 | 190 | |
Tłuszcz (g) | 13.2 | 8.9 | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 4.3 | 2.9 | |
Węglowodany (g) | 37 | 25 | |
w tym cukry (g) | 22 | 15 | |
Białko (g) | 4.4 | 3 | |
Sól (g) | 0.51 | 0.34 |
Opis produktu
Marka
Delecta
Cechy
pyszna klasyka
wyjątkowo karmelowa
idealne dodatki
opakowanie zawiera: ciasto, krem, polewę
Marka standaryzowana
Marka - Delecta
Zawartość opakowania
Opakowanie zawiera:
280 g mieszanki do przyrządzenia ciasta
140 g mieszanki do przyrządzenia kremu
110 g mieszanki do przyrządzenia polewy
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Krówka ciasto w proszku
Marketing
Nazwa firmy
Bakalland S.A.
Adres firmy
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
O marce
Delecta - Prosto z serca
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.
Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Wypróbuj nasze ciasta
Delecta Karpatka
Delecta Ciasto czekoladowe
Dodatkowe informacje
Zasmakuj!
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Jaja - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Soja - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Krówka ciasto w proszku
Przygotuj:
Do kremu: 450 ml mleka, 100 g masła lub margaryny
Do ciasta: 3 jaja, 50 ml wody (ok. 5 łyżek)
Do ponczu: 125 ml wrzącej wody, (1/2 szklanki), 1 saszetkę kawy zbożowej Anatol lub herbaty
Do polewy: 50 g margaryny, 2 łyżki mleka
Do dekoracji: 4 łyżki płatków migdałowych lub pokrojonych orzechów
Sposób przygotowania:
Krem:
1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka. Pozostałe 250 ml mleka zagotuj.
2. Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź.
3. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz, ciągle miksując.
Ciasto:
1. Blachę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką lub wyłóż papierem do pieczenia.
2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą.
3. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
4. Wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej blachy.
5. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 25-30 min.
Poncz:
1. Zaparz kawę zbożową Anatol lub herbatę. Ostudź.
Składanie ciasta:
1. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój w połowie wysokości.
2. Dolną warstwę biszkoptu nasącz połową ponczu, wyłóż krem, nasącz od środka drugą warstwę biszkoptu i przykryj nią całość.
Polewa:
1. W rondelku rozgrzej margarynę z mlekiem. Zestaw z ognia, wsyp zawartość torebki z polewą, wymieszaj łyżką. Następnie gotuj na małym ogniu przez 4 min, ciągle mieszając.
2. Płynną polewę rozprowadź na biszkopcie. Posyp uprażonymi płatkami migdałowymi lub drobno pokrojonymi orzechami.
3. Ciasto wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny do schłodzenia.
Dobra rada:
Krówka z galaretką. Przygotuj dodatkowo Galaretkę w proszku o dowolnym smaku Delecta i Polewę gotową smak białej czekolady Delecta. Krem, ciasto i poncz przygotuj wg sposobu podstawowego. Galaretkę rozpuść w połowie ilości wody, po zastygnięciu pokrój w kostkę, dodaj do kremu. Ciasto składaj wg sposobu podstawowego. Polewę w proszku i polewę gotową, przygotuj wg opakowań.
Górę ciasta pokryj polewą o smaku Krówka oraz udekoruj strużkami polewy smak białej czekolady.
Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl
Opakowanie
Rozmiar opakowania
530g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 530
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
212 | 143 | 64 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Waga
Waga brutto - 602
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 212
Szerokość - 143
Głębokość - 64
Liczba użyć
Liczba czynności użycia - Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
ok. 1340 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji)
Obsługa klienta
Adres producenta
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Adres zwrotny
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Adres internetowy
www.delecta.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Ciasto w proszku
Wariant - Krówka
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.