Diamant Dry Demerara Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g

Cena: 8,99 zł 8.99
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

Opis

Wartości odżywcze
  w 100 g
Wartość energetyczna 1700 kJ
Wartość energetyczna 400 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 100 g
w tym cukry 100 g
Białko 0 g
Sól 0,01 g
Obliczona wartość odżywcza
  na 100g    
Wartość energetyczna (kJ) 1700    
Wartość energetyczna (kcal) 400    
Tłuszcz (g) 0    
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0    
Węglowodany (g) 100    
w tym cukry (g) 100    
Białko (g) 0    
Sól (g) 0.01    

Opis produktu

Marka

Diamant

Marka standaryzowana

Marka - Diamant

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Cukier trzcinowy nierafinowany

Marketing

Nazwa firmy

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.

Adres firmy

ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań

Opis produktu

Cukier trzcinowy Diamant Dry Demerara przeznaczony jest do kawy, egzotycznych drinków oraz koktajli mleczno-owocowych. Doskonały do pieczenia ciast i ciasteczek. Jego połyskujące, grube kryształy wyśmienicie sprawdzają się jako dekoracja i efektowna posypka.

Uwaga:
W kartoniku dla Państwa wygody umieściliśmy woreczek strunowy. Jego szczelne zamknięcie chroni cukier przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ        
Przechowywać w temperaturze otoczenia        

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.

Przepisy

Ciasto z suszonymi morelami i migdałami

Składniki: 200 g Cukru Trzcinowego Diamant Dry Demerara, 2 saszetki zielonej herbaty, 200 g suszonych moreli, 200 g masła, 3 jajka, 400 g mąki pszennej tortowej, 10 g proszku do pieczenia, 50 g płatków migdałowych, 100 g migdałów bez skórki.

Herbatę zalać połową szklanki gorącej wody i odstawić do zaparzenia. Morele pokroić w kostkę, przełożyć do miski i zalać herbatą, odstawić do nasiąknięcia. Masło rozpuścić w rondelku, odstawić do ostygnięcia. Jajka rozdzielić. Białka ubić z cukrem trzcinowym Diamant Dry Demerara na gładką masę. Dodać żółtka dalej ubijając. Do jajek dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, płatki migdałów i morele. Całość delikatnie wymieszać dolewając rozpuszczone chłodne masło i przełożyć do natłuszczonej tortownicy o średnicy 22-24 cm. Na wierzchu ułożyć migdały delikatnie wciskając je w ciasto. Rozgrzać piekarnik do temp. 160°C. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec około 60 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest suche. Jeśli patyczek jest mokry, piec kolejne 10-15 minut.

Sprawdzone przepisy na: www.diamant.pl

Opakowanie

Rozmiar opakowania

500g

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 500

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) Wymagana szerokość na półce (mm) Wymagana głębokość na półce (mm)
181 92 57

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Karton

Waga

Waga brutto - 531

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 181
Szerokość - 92
Głębokość - 57

Obsługa klienta

Adres producenta

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań

Adres zwrotny

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań
Serwis konsumencki:
tel. +48 61-8665061
www.diamant.pl

dołącz do nas
www.facebook.pl/diamantowa.kuchnia

Telefon kontaktowy

+48618665061

Adres internetowy

www.diamant.pl

Media społecznościowe

www.facebook.pl/diamantowa.kuchnia

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • polski
  • inne

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Cukier trzcinowy nierafinowany
Wariant - Dry Demerara

 
 

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium