Dr. Oetker Babka o smaku cytrynowym 375 g
towar niedostępny
Opis
Składniki
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność MLEKA.Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna, mleko 2% tł.) 100g | 1 porcja = 43 g | (%*) | |
---|---|---|---|
Energia | 1395 kJ | 600 kJ | 7% |
Energia | 333 kcal | 143 kcal | 7% |
Tłuszcz | 14 g | 6,1 g | 9% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 3,9 g | 1,7 g | 9% |
Węglowodany | 45 g | 19 g | 7% |
w tym Cukry | 22 g | 9,6 g | 11% |
Białko | 5,5 g | 2,4 g | 5% |
Sól | 0,77 g | 0,33 g | 6% |
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = 43 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna, mleko 2% tł.) 100g | 1 porcja = 43 g | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1395 | 600 | |
Wartość energetyczna (kcal) | 333 | 143 | |
Tłuszcz (g) | 14 | 6.1 | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 3.9 | 1.7 | |
Węglowodany (g) | 45 | 19 | |
w tym cukry (g) | 22 | 9.6 | |
Białko (g) | 5.5 | 2.4 | |
Sól (g) | 0.77 | 0.33 |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Opis produktu
Marka
Dr. Oetker
Cechy
bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego
Marka standaryzowana
Marka - Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Babka smak cytrynowy w proszku.
Marketing
Nazwa firmy
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o
Adres firmy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Opis produktu
Świeży smak Babki cytrynowej zachwyci wszystkich łasuchów - od małego do dużego! Wystarczy dodać jaja, tłuszcz i mleko, wymieszać i upiec. Dzięki łatwemu przygotowaniu pyszne ciasto może pojawić się w Twoim domu każdego dnia. Na opakowaniu znajdziesz przepis na Babkę Wielkanocną i Muffinki. Smacznego Dnia!
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Pozostałe informacje
1 porcja (43 g) zawiera: energia 600 kJ 143 kcal 7%*
Energia w 100 g 1395 kJ / 333 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Dodatki
Barwniki - Nie zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Babka o smaku cytrynowym
Dodaj:
- 2 jaja
- 100 g masła (lub margaryny)
- 100 ml mleka (ok. 10 łyżek)
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękki tłuszcz i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta.
2. Nakładanie do formy
Foremkę (dł. ok. 25 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: ok. 55-60 min (do suchego patyczka)
Uwaga: Po ok. 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.
Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj cukrem pudrem.
Babka Wielkanocna
Ciasto
Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania. Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką foremki z kominem (⌀ ok. 20 cm). Piecz jak w przepisie podstawowym. Upieczoną babkę pozostaw do całkowitego wystudzenia, a następnie wyjmij ją z formy i polej lukrem.
Polewa
Utrzyj lukier z 1 łyżki soku z cytryny, 2 łyżek wody i 8 łyżek cukru pudru. Polej nim wystudzoną babkę. Wierzch posyp skórką startą z umytej i sparzonej cytryny.
Muffinki
Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania i rozłóż równomiernie w formie lub papilotkach. Piecz na środkowym poziomie nagrzanego piekarnika w temp. 180°C przez ok. 23-25 min (do suchego patyczka).
Smacznego!
Opakowanie
Rozmiar opakowania
375g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 375
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
192 | 146 | 57 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Waga
Waga brutto - 388
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 192
Szerokość - 146
Głębokość - 57
Liczba użyć
Liczba czynności użycia - Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = 43 g
Obsługa klienta
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Telefon kontaktowy
801 100 700
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Rozszerzone dane
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Babka
Wariant - o smaku cytrynowym
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.