Dr. Oetker Ciasto czekoladowe XXL 671 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Składniki
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna) 100 g | 1 porcja = 38 g | (%*) | |
---|---|---|---|
Energia | 1359 kJ | 517 kJ | 6% |
Energia | 324 kcal | 123 kcal | 6% |
Tłuszcz | 15 g | 5,6 g | 8% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 4,1 g | 1,5 g | 8% |
Węglowodany | 43 g | 16 g | 6% |
w tym Cukry | 24 g | 9,2 g | 10% |
Białko | 4,4 g | 1,7 g | 3% |
Sód | 0,73 g | 0,28 g | 5% |
Ciasto można podzielić na 34 porcje, 1 porcja = ok. 38 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna) 100 g | 1 porcja = 38 g | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1359 | 517 | |
Wartość energetyczna (kcal) | 324 | 123 | |
Tłuszcz (g) | 15 | 5.6 | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 4.1 | 1.5 | |
Węglowodany (g) | 43 | 16 | |
w tym cukry (g) | 24 | 9.2 | |
Białko (g) | 4.4 | 1.7 | |
Sól (g) | 0.73 | 0.28 |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Opis produktu
Marka
Dr. Oetker
Cechy
bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego
Marka standaryzowana
Marka - Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ciasto Czekoladowe XXL w proszku.
Marketing
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Opis produktu
Chcesz upiec ciasto, które zachwyci smakiem i którym będziesz mógł poczęstować wszystkich gości lub domowników? Sięgnij po ciasto XXL! Piecze się je w formie o wielkości 25 x 35 cm., takiej, jakiej używa się do domowych przepisów. Można je przygotować bardzo szybko, dodając składniki, które zawsze są w domu: jaja, tłuszcz i wodę. Ciasta XXL są doskonałym rozwiązaniem zarówno dla początkujących gospodyń (wystarczy zmiksować składniki i upiec), jak i dla kobiet, które lubią fantazyjne wypieki - można je w dowolny sposób wzbogacać, dodając owoce, kremy, polewy i inne dodatki. Za każdym razem można stworzyć inne, pyszne ciasto.
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Pozostałe informacje
1 porcja (38 g) zawiera: energia 517 kJ 123 kcal 6%*
Energia w 100 g 1359 kJ / 324 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Dodatkowe informacje
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Dodatki
Barwniki - Nie zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Ciasto czekoladowe XXL
Dodaj:
- 4 jaja
- 200 g masła (lub margaryny)
- 200 ml wody
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, tłuszcz i wodę (wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej). Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Nakładanie do formy
Foremkę (ok. 25 x 35 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto nałóż do foremki i rozsmaruj równomiernie na całej powierzchni.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: ok. 40-45 min (do suchego patyczka)
Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Aby ciasto się nie kruszyło, należy je pokroić dopiero po ostudzeniu.
Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem.
Ciasto czekoladowe XXL
...doskonale komponuje się z bitą śmietaną lub owocami (1 banan pokrojony w plasterki lub 200 g odsączonych wiśni ułóż na wierzchu ciasta przed upieczeniem).
Wuzetka
Ciasto
Ciasto czekoladowe upiecz na maśle zgodnie ze sposobem przygotowania. Po ostudzeniu przekrój wzdłuż w poziomie, tworząc 2 warstwy.
Masa
2-3 łyżki cukru pudru wymieszaj z dwoma opakowaniami Śmietan-fixu Dr. Oetkera. 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. ubij na sztywno, pod koniec dodając cukier puder wymieszany ze Śmietan-fixem. Delikatnie zmiksuj. Rozprowadź na spodniej warstwie ciasta czekoladowego, wyrównaj łyżką i przykryj drugą częścią ciasta.
Polewa czekoladowa
Do rondelka włóż kawałki czekolady deserowej (100 g) oraz masło (40 g). Podgrzewaj na niewielkiej mocy palnika mieszając aż do rozpuszczenia i połączenia składników. Gotową polewą udekoruj ostudzone ciasto.
Smacznego!
Opakowanie
Rozmiar opakowania
671g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 671
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
203 | 146 | 73 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Woreczek
Waga
Waga brutto - 676
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 203
Szerokość - 146
Głębokość - 73
Liczba użyć
Liczba czynności użycia - Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Ciasto można podzielić na 34 porcje, 1 porcja = ok. 38 g
Obsługa klienta
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Telefon kontaktowy
801 100 700
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Rozszerzone dane
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Ciasto czekoladowe
Wariant - XXL
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.