Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240 g
towar niedostępny
Opis
Składniki
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza Kremu po przyrządzeniu (mleko 2% tł., masło) 100 g | 1 porcja = 39 g | (%*) | |
---|---|---|---|
Energia | 1186 kJ | 463 kJ | 6% |
Energia | 285 kcal | 111 kcal | |
Tłuszcz | 18,8 g | 7,3 g | 10% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 11,7 g | 4,6 g | 23% |
Węglowodany | 26,4 g | 10,3 g | 4% |
w tym Cukry | 18,9 g | 7,4 g | 8% |
Białko | 2,4 g | 0,9 g | 2% |
Sól | 0,08 g | 0,03 g | 1% |
Po przyrządzeniu, Kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje. | |||
1 porcja = około 39 g kremu. | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | 1 porcja = 39 g | ||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1186 | 463 | |
Wartość energetyczna (kcal) | 285 | 111 | |
Tłuszcz (g) | 18 | 7.3 | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 11.7 | 4.6 | |
Węglowodany (g) | 26.4 | 10.3 | |
w tym cukry (g) | 18.9 | 7.4 | |
Białko (g) | 2.4 | 0.9 | |
Sól (g) | 0.08 | 0.03 |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Opis produktu
Marka
Dr. Oetker
Cechy
do gotowania
Marka standaryzowana
Marka - Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Krem w proszku.
Marketing
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Opis produktu
Krem do karpatki klasyczny Dr. Oetkera to najlepszy wybór do przygotowania ciasta typu karpatka:
- kremowa, delikatna konsystencja
- wyrazisty smak i subtelny aromat
- do gotowania na mleku i maśle
- możliwa do przygotowania lżejsza wersja na śmietance
- wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go aż na 24 porcje!
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Pozostałe informacje
1 porcja (39 g) zawiera: energia 463 kJ 111 kcal 6%*
Energia w 100 g 1186 kJ / 285 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
Przygotuj: 0,5 l mleka i 200 g masła
1. Z 0,5 l mleka przelej połowę do wysokiego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość torebki. Pozostałe mleko zagotuj.
2. Odsuń mleko z ognia, wlej rozprowadzony krem. Gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, mieszając i rozcierając ewentualne grudki. Gotowy krem przełóż do miski, odstaw do wystudzenia.
3. Ostudzony krem zmiksuj na najwyższych obrotach miksera, następnie zmniejsz obroty i stopniowo dodawaj 200 g miękkiego masła, aż do połączenia składników. Gotowym kremem przełóż ciasto i wstaw do lodówki.
Wskazówka: można przyrządzić delikatniejszą wersję kremu, zastępując masło ubitą śmietanką 30% tł. (200 ml).
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
przepis na ciasto Karpatka
Szklankę wody (250 ml) zagotuj z dodatkiem 125 g masła lub margaryny. Do wrzącej wody wsyp kubek mąki (200 g) i dokładnie wymieszaj. Gotuj na małym ogniu, ucierając 1 min, aż do utworzenia się z ciasta kuli. Ciasto wystudź, wbij kolejno 5 jajek, dokładnie ucierając mikserem, dodaj płaską łyżeczkę Proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Blachę z wyposażenia piekarnika wysmaruj tłuszczem, połowę ciasta cienko rozsmaruj łyżką na ok. 3/4 długości blachy. Piekarnik rozgrzej do temp. 220°C, ciasto podpiecz 10 min. Nie otwieraj piekarnika! Następnie zmniejsz temp. do 170°C i piecz jeszcze 10-15 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. Wystudzone blaty ciasta przełóż Kremem do Karpatki Dr. Oetkera.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
240g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 240
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
207 | 148 | 14 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Waga
Waga brutto - 245
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 207
Szerokość - 148
Głębokość - 14
Liczba użyć
Liczba czynności użycia - Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Po przyrządzeniu, Kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje. 1 porcja = około 39 g kremu.
Obsługa klienta
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Telefon kontaktowy
801100700
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Krem do karpatki
Wariant - klasyczny
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.