Kamis Kuchnia polska Przyprawa do żurku i barszczu białego Mieszanka przyprawowa 25 g
towar niedostępny
Opis
Składniki
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, soję, zboża zawierające gluten.Wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 866/206 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 33 g |
w tym cukry | 32 g |
Białko | 9,6 g |
Sól | 45,0 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 866 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 206 | ||
Tłuszcz (g) | 0.6 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.2 | ||
Węglowodany (g) | 33 | ||
w tym cukry (g) | 32 | ||
Białko (g) | 9.6 | ||
Sól (g) | 45 |
Opis produktu
Nazwa produktu NielsenIQ Brandbank
Kamis Kuchnia polska Przyprawa do żurku i barszczu białego Mieszanka przyprawowa 25 g
Marka
Kamis
Cechy
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Marka standaryzowana
Marka - Kamis
Podmarka
Podmarka - Kuchnia polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa.
Marketing
Nazwa firmy
McCormick Polska S.A.
Adres firmy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Opis produktu
Kwaśna zupa, zaprawiana mlekiem albo śmietaną, gotowana na bulionie, z grzybami lub kiełbasą to przysmak północnych Słowian. Ciekawe, jak różne są nazwy na określenie podobnych potraw. Staropolski przysmak - żur - to zupa na zakwasie z żytniej mąki razowej. Podstawą białego barszczu była kiedyś kiszona roślina o tej nazwie. Dziś barszcz nie ma z nią wiele wspólnego. Biały barszcz od żuru różni się tym, że jest zrobiony na zakwasie z mąki pszennej. Jest jeszcze zalewajka, czyli ugotowane kostki ziemniaków zalane żurem.
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Seler - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepisy
Żurek na wędzonym boczku
Składniki (dla 4 osób): 150 g boczku wędzonego, 150 g kiełbasy wędzonej lub białej, 1 szklanka zakwasu, 1 łyżka mąki pszennej, 2 łyżki chrzanu, 3 łyżki śmietany 18%, 1 opakowanie Przyprawy do żurku i barszczu białego Kamis.
Przygotowanie:
1. Boczek i kiełbasę zalej 2 l wody i gotuj ok. 90 minut. Następnie wyjmij je z wywaru.
2. Do zakwasu dodaj łyżkę mąki, wymieszaj i wlej całość do wywaru. Zagotuj.
3. Dodaj przyprawę, chrzan, a na koniec śmietanę.
4. Żurek podawaj w wydrążonych małych chlebach z dodatkiem pokrojonej kiełbasy i jajek ugotowanych na twardo.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
25g ℮
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 25
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
145 | 110 | 6 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Waga
Waga brutto - 33
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 145
Szerokość - 110
Głębokość - 6
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900084149020
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Obsługa klienta
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Adres internetowy
www.kamis.pl
Media społecznościowe
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Mieszanka przyprawowa
Wariant - Przyprawa do żurku i barszczu białego
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.