Kętrzyński Piernik kętrzyński 750 g
towar niedostępny
Opis
Składniki
Wartości odżywcze
produktu po upieczeniu w 100 g | Na porcję 60 g | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1413 kJ / 337 kcal | 848 kJ / 202 kcal |
Tłuszcz | 13 g | 7,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,7 g | 1,0 g |
Węglowodany | 46 g | 28 g |
w tym cukry | 23 g | 14 g |
Białko | 6,3 g | 3,8 g |
Sól | 0,60 g | 0,36 g |
Około 1080 g gotowego ciasta (18 porcji) |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | Na porcję 60 g | ||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1413 | 848 | |
Wartość energetyczna (kcal) | 337 | 202 | |
Tłuszcz (g) | 13 | 7.8 | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1.7 | 1 | |
Węglowodany (g) | 46 | 28 | |
w tym cukry (g) | 23 | 14 | |
Białko (g) | 6.3 | 3.8 | |
Sól (g) | 0.6 | 0.36 |
Opis produktu
Marka
Kętrzyński
Cechy
oryginalna receptura, dodaj tylko wodę i olej
Marka standaryzowana
Marka - Kętrzyński
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Piernik kętrzyński - ciasto w proszku
Marketing
Nazwa firmy
"MAJONEZY" Spółdzielnia Pracy Produkcyjno-Handlowa w Kętrzynie
Adres firmy
ul. I. Daszyńskiego 11
11-400 Kętrzyn
O marce
Spróbuj innych naszych ciast w nowej szacie graficznej
Kętrzyński Kruche ciasto
Kętrzyński Babka o smaku cytrynowym
Kętrzyński Sernik na zimno
Kętrzyński Karpatka z kremem
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Jaja - Zawiera
Mleko - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Przepisy
Przygotuj:
380 ml (1,5 szklanki wody)
170 ml (2/3 szklanki oleju)
Przygotowanie:
1. Zawartość opakowania starannie wymieszać z wodą.
2. Dodać olej i ponownie dobrze wymieszać.
3. Ciasto wyłożyć do formy 12 x 35 cm wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Odstawić na 15 min.
4. Wstawić do nagrzanego do temperatury 180°C piekarnika i piec około 60 min.
Idealny przepis na polewę czekoladową:
Do przyrządzenia polewy przygotować:
6 łyżek cukru, 1/3 kostki margaryny, 2 łyżki kakao, 3 łyżki wody.
Do gotującej się wody dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Całość gotować 3 minuty cały czas mieszając. Po schłodzeniu otrzymaną polewą oblać piernik.
Upieczone ciasto po wystudzeniu można przekroić i przełożyć marmoladą, powidłami, oblać polewą czekoladową. W celu poprawienia walorów smakowych piernika można dodać miodu pszczelego i bakalii
Opakowanie
Rozmiar opakowania
750g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 750
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
211 | 145 | 53 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Waga
Waga brutto - 808
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 211
Szerokość - 145
Głębokość - 53
Liczba użyć
Liczba czynności użycia - Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Około 1080 g gotowego ciasta (18 porcji)
Obsługa klienta
Adres producenta
"MAJONEZY" Spółdzielnia Pracy Produkcyjno-Handlowa w Kętrzynie
ul. I. Daszyńskiego 11
11-400 Kętrzyn
Adres zwrotny
"MAJONEZY" Spółdzielnia Pracy Produkcyjno-Handlowa w Kętrzynie
ul. I. Daszyńskiego 11
11-400 Kętrzyn
tel. +48 89 755 44 30
fax +48 89 755 44 40
biuro@majonezy-ketrzyn.pl
Telefon kontaktowy
+48897554430
Numer fax
+48897554440
Email kontaktowy
biuro@majonezy-ketrzyn.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- angielski
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Piernik kętrzyński
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.